Sarajevo: Uhapšen vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće

Vijesti 02. sep 201609:04 > 05. sep 2016 14:30
N1

U srijedu, oko 19:15 sati u sarajevskom naselju Kovačići došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđen pješak.

Naime, vozač koji je upravljao motornim vozilom oborio je pješaka – zadavši mu teške tjelesne povrede, a potom je pobjegao sa mjesta nesreće.

“Dana 04.09.2016. godine u 13:15 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj ovog Ministarstva, lišili su slobode S.E., rođen 1972. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja” i “Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi”.

Uhapšeni je u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, upravljajući putničkim motornim vozilom marke “Mercedes”, reg. oznake M85-A-622, udario i oborio na kolovoz pješaka, malodobnolice V.A. iz Sarajeva, a potom se udaljio sa mjesta saobraćajne nezgode.

Tom prilikom je pješak zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela”, navode u MUP-u KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.