"Sefer Halilović mangupski kazao ono što je blizu istini"

Vijesti 22. sep 201610:40 > 10:46
N1

Novinar i vanjsko-politički analitičar Vlastimir Mijović tokom gostovanja u Novom danu kazao je da Sefer Halilović nije bio daleko od istine kada je komentarisao referendum u Republici Srpskoj.

Bivši ratni komadant Armije RBiH i predsjednik BPS-a Sefera Halilovića je gostujući na televiziji TV1 kazao da referendum može izazvati nove sukobe u BiH i da bi u slučaju tog scenarija RS mogla nestati za 10-15 dana.

“Suzdržao bih se od komentara ovakvih stavova. To je moj način da se smiri situacija. Međutim ako bih morao nešto kazati rekao bih da je Halilović ‘mangupski’ nastupio. Sve što je on rekao blizu je istini. Međutim da li je bilo vrijeme da se tako govori? Da li je to on kazao kako bi animirao pažnju publike prema njemu? Riječ rat ne treba nikada izgovoriti kad se ne mora. Odmah se nastavila predstava kako se Aleksandar Vučić (premijer Srbije) vraća iz New Yorka zato što se RS-u prijeti ratom. To su priče za malu djecu”, kazao je Mijović.

Nema ljudi za rat, mišljenje je on.

“Mnogi su od srca napadali ovu zemlju a danas ne bi prstom pomakli. Mnogi su od srca branili ovu zemlju, danas isto tako ne bi prstom pomakli jer su razočarani kada su vidjeli šta je od BiH napravljeno. Danas nema više spoljnih faktora koji su potpirivali rat devedesetih”, zaključio je Mijović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.