Konačno zastave BiH na svim graničnim prijelazima

Vijesti 25. sep 201622:16 > 22:22
N1

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH predvidjela je u planu za 2017.-2019. godinu izgradnju nekoliko graničnih prijelaza, ukoliko kroz svoje budžete u tom periodu dobije potrebna sredstva za ova kapitalna ulaganja.

Govoreći o državnim obilježjima na graničnim prijelazima međunarodnog karaktera, dodao je da na njima trebaju stajati sva obilježja države BiH.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković kazala je da je Vijeće ministara BiH u martu 2016. zadužilo sve bh. institucije da poduzmu mjere radi otklanjanja uočenih nedostaka ili nepravilnosti pri isticanju zastava BiH na institucijama, graničnim prijelazima i diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Granična policija BiH zadužila je sve organizacione jedinice da uklone uočene nedostatke i zamijene zastave te su podijeljene 144 nove zastave za jarbole i 105 novih zastava za smještajne objekte organizacionih jedinica“, kazala je Dujković.

Naglašava da na graničnom prijelazu ne može stajati samo tabla s nazivom nekog od bh. entiteta ili zastava entiteta, a da nisu postavljene tabla i zastava Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina ima 83 granična prijelaza od čega je 55 međunarodnih, a 28 za pogranični saobraćaj. U međunarodne granične prijelaze se ubrajaju i četiri međunarodna aerodroma u BiH – Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.