Najveće "borbe" za Banjaluku, Bijeljinu i Trebinje

Vijesti 30. sep 201618:17 > 19:09
N1

Vladajući i opozicija pokazali su mišiće u najvećem gradu Republike Srpske. Savez za promjene i SNSD organizirali su završne tribine u isto vrijeme. Prvi u Tvrđavi Kastel, drugi u dvorani Borik. Staranački aktivisti, ali i kandidati, posljednji dan predizborne kampanje, uz finalno dodvoravanje biračima, prebrojavaju ko je uspio skupiti više pristal

Vladajuci i opozicija pokazali su mišiće u najvećem gradu Republike Srpske. Savez za promjene i SNSD organizirali su završne tribine u isto vrijeme. Prvi u Tvrđavi Kastel, drugi u dvorani Borik. Staranački aktivisti, ali i kandidati, posljednji dan predizborne kampanje, uz finalno dodvoravanje biračima, prebrojavaju ko je uspio skupiti više pristalica.

“Kao prvo, mi nismo prebrojavali, ali je uočljivo da je naš skup Saveza za promjene bio brojan i da je imao posebnu energiju. Da bude zanimljivo, tamo sam sreo i članove SNSD-a, ali ne zna da li su došli da slušaju ili da prisluškuju”, kazao je Dragan Čavić, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke.

No, više od prebrojavanja pristalica, glavne rivale u Banjaluci, Igora Radojičića i Dragana Čavića brinu konačni rezultati nakon zatvaranja birališta. Ni jedan kandidat, ovoga puta, nije obećavao brda i doline. To je, između ostalog pokazatelj da banjalučka kasa više nije izdašna kao nekad. Ovogodišnji budžet iznosi 128 miliona maraka, što je drastično manji iznos u odnosu na ranije godine.

“Moja poruka je poruka otvorene, prijateljske i razvijene Banjaluke. Ovaj grad treba da bude grad svih svojih građana, i onih koji su tu rođeni, i onih koji su u njega došli školovanjem, zaposlenjem ili tražeći bolju šansu za život”, ističe Igor Radojičić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.

A ko će dobiti šansu da upravlja Banjalukom odlučuju građani, koji su primjećuju da su obećanja političara sada realnija.

Banjaluka je tradicionalni poligon SNSD-ovih birača, a opozicija smatra da bi pobjedom u najvećem gradu Republike Srpske otvorili put do preuzimanja Vlade i Palate Republike. No, i Savez za promjene svog konja za trku ima. Neizvjesna trka vodiće se i u Bijeljini, između SDS-ovog gradonačelnik Miće Mićića i SNSD-ovg kandidata Zlatka Maksimovića. Bijeljina je najbrže rastući grad sa oko 115 huljada stanovnika i godišnjim budžetom od blizu 50 miliona maraka. Slavko Vučurević, iz PDP-a braniće gradonačelnićku poziciju u Trebinje u okršaju sa SNSD-ovim Lukom Petrovićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.