Cenić: Ovo je karikatura od izbora koja će nas koštati

Vijesti 02. okt 201618:36 > 18:44
N1

Gosti specijalnog programa na N1 televiziji u izbornoj noći su Svetlana Cenić, Besim Spahić i Ranko Mavrak.

“Ne očekujem da će biti izlaznost kao na prošlim izborima. Mislim da će biti manja, jer su ljudi umorni. Najorganizovaniji su oni koji rade u administraciji. Ta vojska glasača je dominantna u tim procentima”, kazala je politička analitičarka Svetlana Cenić.

Dodala je da se slaže sa komentarom da o izborima odluče oni koji ne izađu na izbore.

Odluče definitivno oni koji ne izađu, jer kažu “nemamo za koga glasati”. Meni su simpatični građani koji kažu da žele bolje, a sad kad bi ih pitali šta ih je opredijelilo za koga će glasati bilo bi zanimljivo čuti odgovor jer su dominirale nacionalne teme. Ja očekujem da svaka opoština ima više od 1000 vrtića, parkova i da ćemo imati metro u najmanju ruku. Najbolje je atmosferu oslikao jedan kandidat: “Mi nismo pisali program da ne budemo neozbiljni“”.

Također, kazala je da je referendum u RS-u poremetio sve odnose.

“Ovaj referendum je poremetio sve i to je izborni referendum. U FBiH bi stvorili Dodika ili uvezli da ga nema. Sve su napravili savršeno na relaciji Referendum – Ustavni sud”.

Ova karikatura od izbora sa referendumom od sedam dana ranije u čemu je učestvovala međunarodna zajednica će nas tek koštati“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.