Spriječeno krijumčarenje ljudima na granici Doljani

Vijesti 05. okt 201612:03 > 12:08
N1 / Arhiv

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su spriječili krijumčarenje šest tona stočnog pečenog graška u graničnom pojasu na području Višegrada.

Stočni grašak otkriven je u teretnom motornom vozilu, nacionalnih oznaka BiH. Vozilom je upravljao Đ.P. (1991.) državljanin BiH koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe.

O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH po čijem će nalogu protiv Đ.P. biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje“, dok će protiv bh. državljana N.G. (1976.) i B.G. (1982.), koji se dovode u vezu sa ovim slučajem, biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „organiziranje skupine za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“.

Stočni pečeni grašak, koji se u proizvodnji koristi kao dodatak kafi, privremeno je oduzet.

Dvije osobe lišene slobode zbog krijumčarenja ljudi

Službenici Jedinice granične policije Doljani 4.oktobra 2016. godine spriječili su krijumčarenje dva državljana Albanije iz BiH u Republiku Hrvatsku.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaaznenoi djelo „krijumčarenje osoba“ slobode su lišeni A.L. (1985.) državljanin Albanije i I.Š. (1977.) državljanin Republike Srbije.

O događaju je obavješteno Tužiteljstvo BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.