Ljevak: Još uvijek više vjerujem novinarima nego državi

Vijesti 08. okt 201609:15 > 09:17
N1

Gošća Novog dana televizije N1 bila je novinarka Kristina Ljevak. Listajući dnevne novine, komentirala je netom okončane izbore u BiH, rezultate, aktuelnu političku situaciju u zemlji, medijima i drugim zanimljivim temama.

”Brine me način na koji se tretiraju biračice i birači. Njih ne zanimaju problemi ljudi, ovo je samo uvertira za naredne izbore. I ozbiljni analitičari i analitičarke su kazali da je kampanja bila najlošija do danas. Imam utisak da su ovog puta angažovali članove svoje porodice pa smo imali takve poruke, uvijek je isti scenario i problem s prebrojavanjem glasova. Srebrenica je pokazatelj koliko život lokalnog stanovništva nikog ne zanima. Tamo se lome koplja preko tog malog broja ljudi koji tamo žive. Niko ne analizira kandidate za načelnika Srebrenice već samo njihovo nacionalno porijeklo”, ispričala je gošća Novog dana.

Prema njenom mišljenju, prateći situaciju u bh. entitetu Republika Srpska zapazila je zanimljive promjene u stavovima Milorada Dodika, posebno u posljednjih nekoliko sedmica.

”Dodik je u izbornoj noći rekao da je Republika Srpska izabrala evropski put ovog entiteta i Bosne i Hercegovine. Pitam se šta je bilo s referendumom sedam dana prije izbora”, dodala je ona.

MMF i Denis Zvizdić…

”Uvijek sam uplašena kad čujem nešto o MMF-u. Pomislim na to koliko su nerođena djeca ove zemlje već dužnici. Meni ovo izgleda kao kad bi domaćice čekale goste, pa se nadale možda napraviti kolač, a možda i neće. Možda uspije, a možda i neće”, kazala je Ljevak.

O odlascima ljekara iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu…

”Zabrinjavajući su odlasci s Kliničkog centra u Sarajevu. Kod nas je kvar dublje u sistemu i koje god teme se dotaknemo možemo govoriti o sistemskom rješavanju problema”, dodala je.

Komentirajući slučaj kupovine oružja u Sarajevu i reportaži italijanskog novinara, Ljevak je kazala da je pratila kompletnu priču i da, ipak, još uvijek više vjeruje novinarima.

 ”Još uvijek više vjerujem novinarima nego državi mada nismo ni mi zlatni”, kroz osmijeh je za kraj dodala Ljevak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.