Nerad koji se skupo plaća

Vijesti 14. okt 201611:29 > 11:33
N1

Politika na bosanskohercegovački način. Rade malo, a primaju plaće. Moguće je i to - ne rade nikako i to mjesecima, a plaće su, pretpostavljate, dobre i redovne.

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH mjesecima ne dolaze na posao. Sjednica nema, bit će ih naredne sedmice. Najavio je to u razgovoru za N1 Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Posljednja sjednica ovog Doma održana je prije četiri mjeseca…

”Predstavnički dom Parlamenta FBiH zasjedao je 13. jula 2016. godine. Imali smo zakazanu sjednicu za 26. i 27.juli. Međutim, Klub zastupnika HDZ-a je zbog, kako oni kažu, preglasavanja na određenim tačkama prije svega mislim na Zakon o kladionicama, je zahtjevao da se ta sjednica prolongira. S obzirom na to da se ušlo u osmi mjesec, mjesec prekida rada, a nakon toga je uslijedio mjesec izborne kampanje u kojem obično dođe do prekida rada Parlamenta. U toku jučerašnjeg i današnjeg dana imamo nekoliko konsultacija s rukovodstvom ovog Doma i Vladom FBiH, nakon čega će biti utvrđena dinamika rada. U toku naredne sedmice najvjerovatnije ćemo imati najmanje jedno zasjedanje”, kazao je Edin Mušić za N1.

A za sve to vrijeme, na računima zastupnika plate su stizale redovno…

Više detalja u večerašnjem Dnevniku u 19 donosi reporterka N1 Adisa Ibrahimović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.