Radnicima i firmama nameti, ministrici novi automobil

Vijesti 14. okt 201611:35 > 18. okt 2016 16:14
N1

Tačka dnevnog reda na posljednjoj održanoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine bio je i Prijedlog odluke o odobravanju nabavke putničkog vozila za potrebe Federalnog ministarstva finansija.

Dok Vlada FBiH i ministrica Jelka Miličević vrše pritisak na radnike i poslodavce kroz dodatne namete u vidu oporezivanja toplog obroka što će mnoge dovesti u bezizlaznu situaciju, ministrica je odlučila da kupi novi službeni automobil za šta će izdvojiti do 90.000 KM.

Ako je suditi prema saopćenju Vlade FBiH objavljenom nakon sjednice, može se zaključiti da Vlada uopće nije razmatrala ovaj Prijedlog odluke koji je ministrica Miličević kao hitan uputila na sjednicu Vlade.

Međutim, prema informacijama do kojih smo došli, Prijedlog odluke je jednoglasno usvojen te će građani za novo vozilo ministrice finansija Federacije BiH Jelke Miličević izdvojiti do 90.000 KM.

N1

Ministrica Miličević, prema Uredbi Vlade FBiH o uslovima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave FBiH, kao zamjenica premijera FBiH Fadila Novalića ima pravo na višu srednju klasu automobila koja obuhvata putničke automobile sa maloprodajnom cijenom do 90.000 KM uključujući i dodatnu opremu.

N1

Trenutno, Miličević se vozi u automobilu Audi A6 iz 2008. godine koji je prešao 340.000 kilometara. Prema istoj Uredbi, predsjednik FBiH, premijer Vlade FBiH, zamjenici premijera i potpredsjednici FBiH, federalni ministri i sekretar Vlade FBiH, rukovodioci federalnih uprava i federalnih upravnih organizacija i rukovodeći i ostali državni službenici i namještenici imaju pravo na nabavku novog službenog putničkog automobila nakon isteka garantnog perioda ili prijeđenih 250.000 km.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.