Detalji verbalnog napada na novinarku u Srebrenici

Vijesti 14. okt 201611:35 > 11:40
Anadolija / Arhiv

Policijskoj stanici Srebrenica jučer se u 16 sati i 55 minuta obratila M.N, koja se predstavila kao novinarka jednog francuskog radija, te prijavila da joj jedna muška osoba nije dozvolila da izađe iz jednog ugostiteljskog objekta u Srebrenici, u kojem je obavila intervju s kandidatom za načelnika te općine.

Nakon prijave, policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, odmah su izašli na mjesto događaja, te obavili razgovor sa svjedocima.

O navedenom događaju obaviješteno je Okružno tužilaštvo u Bijeljini, a postupajući tužilac se izjasnio da u navedenoj prijavi nema elemenata krivičnog djela.

Policijski službenici rade na utvrđivanju tačnih činjenica i okolnosti, te vrše provjere navoda iz navedene prijave, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Nezvanično, slučaj je policiji prijavila Mersiha Nezić (1980.), nastanjena u Parizu, koja je u Srebrenici obavila razgovor s kandidatom za načelnika Mladenom Grujičićem.

Po dolasku u kafić “Venera” u Srebrenici, predstavila se kao novinarka i pitala jednu osobu u tom lokalu o situaciji u Srebrenici nakon izbora, a izjavu je snimila, što je ova osoba tražila da ne radi i da “izbriše” snimak koji je napravljen uz korištenje telefonskog aparata.

Taj zahtjev je ponovio i kada je Nezić krenula da izađe iz kafića, a u prijavi je navela da joj nije dozvolio da izađe iz ugostiteljskog objekta.

Radnik u “Veneri” je rekao policiji da je on zatražio od osobe koju je Nezić snimala da se skloni s ulaznih vrata, što je i učinio i nakon čega je novinarka izašla iz kafića i slučaj prijavila policiji.

Po nezvaničnim informacijama, izjave svjedoka i prijaviteljke su oprečne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.