Istočno Sarajevo: Ko je ubijeni Miroslav Lazarević?

Vijesti 16. okt 201618:55 > 18:58
N1

Rano jutros ubistvo u Istočnom Novom Sarajevu. Iz automatskog oružja ubijen je Miroslav Lazarević - jedan od članova auto-mafijaške grupe iz Istočnog Sarajeva.

Policija Republike Srpske uhapsila je tokom dana više osoba. A sarajevska policija dvije osobe direktno osumnjičene za teško ubistvo.

Hapsila je policija Republike Srpske, a rano jutros i sarajevska policija. Dvije osobe – direktno osumnjičene za ubistvo uhapšene u Sarajevu.

U Istočnom Novom Sarajevu u Beogradskoj ulici iz automatskog oružja ubijen je Miroslav Lazarević. Osobe koje se dovode u direktnu vezu sa izvršenjem bježe u Kanton Sarajevo. U ulici Aleja Lipa u opštini Novo Sarajevo pale automobil u kojem je kasnije pronađena automatska puška i rezervni okvir za municiju.

Opet bježe. Sarajevska policija potom u 2:30h hapsi prvog bjegunca u ulici Džemala Bijedića, a pet minuta kasnije uhapšena je i druga osumnjičena osoba u opštini Novo Sarajevo u ulici Nedima Filipovića.

Ubijeni Miroslav Lazarević godinama unazad bio je poznat policiji po više krivičnih djela. Blizak je kriminalnom podzemlju – organizovanoj auto-mafijaškoj grupi iz Istočnog Sarajeva čiji su članovi krali, ucjenjivali, iznuđivali. Lazarević je i sam je osuđivan, a svojevremeno je bio i u bjekstvu. Sin je biznismena sa Pala Stjepana Lazarevića ranjenog u martu 2006. kada je ubijen kontroverzni Ratomir Spaić u Istočnom Novom Sarajevo.

Za krađu automobila osuđivan je i Miroslavov preminuli brat Savo Lazarević.

Opširnije o detaljima ubistva u prilogu reporterke Milice Vučetić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.