Mulabdić: Razmatra se zahtjev o smjeni Ćosića

Vijesti 18. okt 201616:53 > 16:55
N1

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić kazao je danas da se kao građanin Kantona Sarajevo (KS) osjeća odgovornim kada je u pitanju pogibija dvije studentice u Sarajevu Selme Agić i Edite Malkoč.

“Osjećam se odgovornim kao građanin KS-a, naravno, i kao ministar unutrašnjih poslova. Ja sam odavde, i s tim u vezi kao i svaki građanin, osjećam određenu odgovornost”, istakao je Mulabdić odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da li MUP osjeća odgovornost prema svemu što se desilo u glavnom gradu BiH.

Ministar Mulabdić je kazao da je spreman da odgovara i podnese sve konsekvence jer je legalista ukoliko se zauzme stav u ovom i u nekim do sada konkretnim slučajevima.

Govoreći o zahtjevu za smjenu policijskog komesara Vahida Ćosića, ministar je podsjetio na zaključak sa 47. vanredne sjednice Vlade KS-a, da će ministar unutrašnjih poslova KS-a podnijeti inicijativu za smjenu policijskog komesara.

“Trenutno razmatramo tu stvar i ništa vam više na tu temu neću reći”, poručio je Mulabdić.

Selma Agić i Edita Malkoč su poginule 10. oktobra nakon što ih je automobilom pregazio Sanjin Sefić u ulici Zmaja od Bosne. On je nakon nesreće pobjegao u Srbiju preko graničnog prelaza Uvac. Uhapšen je u Novom Sadu, gdje u ekstradicionom pritvoru čeka zahtjev BiH za izručenjem.

U toku je šesta hitna sjednica Skupštine KS-a o sigurnosnoj situaciji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.