Reisu-l-ulema ne želi govoriti o izborima u Srebrenici

Vijesti 20. okt 201612:44 > 12:50
Youtube

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u najavi lokalnih izbora nedavno održanih u Bosni i Hercegovini, kazao je da je ''haram dozvoliti da vlah vlada u Srebrenici'' misleći pri tome na realnu mogućnost da u ovom gradu izbornu pobjedu odnese Mladen Grujičić, kandidat koji je imao podršku svih srpskih stranaka u BiH.

Razlozi usljed kojih je u Srebrenici prvi put nakon Daytona pobjedu proslavio srpski kandidat za načelnika su, prema mišljenju stručnjaka, brojni i raznoliki. Centralna izborna komisija je, podsjećamo, u ponedjeljak objavila konačne rezultate prema kojima je pobjeda Grujičića sigurna dok dosadašnji načelnik Ćamili Duraković nije priznao poraz zbog, kako je naveo, brojnih nepravilnosti u samom izbornom procesu.

Premda je majska poruka reisa Kavazovića izazvala brojne u burne reakcije, nakon samih izbora on se nije oglašavao. Na upit N1 za komentar o izborima u Srebrenici, iz Rijaseta su nam odgovorili:

”Reisu-l-ulema se neće oglašavati po pitanju nedavno provedenih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini”, kratko su za N1 kazali iz Rijaseta.

Podsjećamo, Grujičić je u Srebrenici slavio s ukupno 4.678 glasova dok je Durakoviću pripalo 3.910 glasova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.