Koliko su uposlenici institucija potrošili na telefoniranje

Vijesti 25. okt 201615:05 > 15:29
Pixabay.com

Ured za reviziju institucija BiH objavio je kompletan revizorski izvještaj o radu i troškovima uposlenika u institucijama BiH za prošlu godinu.

Revizija je provedena na već uobičajeni način, kroz ciklus koji započinje planiranjem i prethodnom revizijom, a završava dostavljanjem konačnih izvještaja o reviziji. Izvještaji su, u svom konačnom obliku, dostavljeni subjektima revizije na dalje postupanje, navodi se u uvodu izvještaja.

Kroz niz godina, Ured u poslovanju institucija BiH uočio je određene nedostatke sistemske prirode.

“Od ukupnog broja revidiranih institucija, pet ih je dobilo mišljenje s rezervom i skretanjem pažnje, jedna institucija mišljenje s rezervom, 67 institucija je dobilo pozitivno mišljenje, a od toga njih 40 pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje. Ured za reviziju se, u jednom slučaju, uzdržao od davanja mišljenja. Vrijedi napomenuti kako institucije koje su u izvještajima o reviziji dobile mišljenje s rezervom u ukupnom budžetu institucija BiH učestvuju sa oko 50%.

Za izvještaj o reviziji izvršenja budžeta institucija BiH za 2015. godinu, Ured je iskazao mišljenje s rezervom i skretanjem pažnje”, stoji u izvještaju.

U nastavku pogledajte kompletnu tabelu sa pregledom izvršenja budžeta za prošlu godinu i troškovima uposlenika institucija BiH.

Revizija.gov.ba

Od 01.01. godine u primjeni su pravilnici Vijeća ministara o korištenju telefona uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila i o korištenju sredstava za reprezentaciju u 73 od 75 institucija BiH.

Donošenje i primjena jedinstvenih pravilnika Vijeća ministara u određenoj mjeri je uticala na uštede iskazane u 2015. godini u odnosu na 2014. godinu, a kako je prikazano u tabeli.

Revizija.gov.ba

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.