Veliki jubilej za Akademiju nauka i umjetnosti u BiH

Vijesti 27. okt 201613:44 > 13:45
N1

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine 28. oktobra u Vijećnici obilježava svoj značajni jubilej svečanom sjednicom koja će biti održana pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodina Bakira Izetbegovića.

Ovom prigodom ANUBiH, najstarija i najznačajnija institucija nauke i umjetnosti Bosne i Hercegovine, obilježava 65 godina od osnivanja Naučnog društva i 50 godina od donošenja Zakona o ANUBiH.

Kako je najavljeno iz ove institucije, svečanoj sjednici će, pored članova Predsjedništva, prisustvovati brojni gosti iz političkog i javnog života BiH, predstavnici drugih državnih akademija nauka s kojima ANUBiH ima potpisane sporazume o saradnji, članovi akademske zajednice, diplomatskog kora i brojni drugi gosti.

U Vijećnici će u toku svečane sjednice biti izveden i prigodan umjetnički program, a gosti će imati priliku i da razgledaju izložbu umjetničkih radova članova Odjeljenja umjetnosti ANUBiH.

Posebna publikacija štampana za ovu prigodu koja daje kratak pregled najvažnijih aktivnosti Naučnog društva i ANUBiH od osnivanja do danas bit će dostupna zvanicama prisutnim na svečanoj sjednici, saopćeno je iz Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.