Banjaluka: Turski pripadnik EUFOR-a potukao se se policajcem

Vijesti 27. okt 201618:55 > 18:58
Anadolija / Arhiv

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske večeras su Posebnom odjeljenju Republičkog tužilaštva predali izvještaj protiv lica čiji su inicijali K.T, državljanina Turske, o počinjena dva krivična djela, rečeno je Srni u MUP-u Republike Srpske.

Lice se tereti da je noćas u Banjaluci počinilo krivično djelo napad na službeno lice prilikom obavljanja službene dužnosti i krivično djelo nanošnje lake tjelesne povrede. Srna saznaje da je riječ o pripadniku EUFOR-a koji je danas oko 00.30 časova, u jednom ugostiteljskom objektu u Karađorđevoj ulici u Banjaluci narušio javni red i mir razbijajući flaše u lokalu, a potom i fizički nasrnuvši na dva konobara.

Nakon intervenicije policijskih službenika, pripadnik EUFOR-a je udario šakom u glavu jednog pripadnika policije. K.T. je u vrijeme izvršenja krivičnih djela bio pod dejstvom alkohola, a alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo 1,78 grama po kilogramu alkohola u krvi. Pripadnik EUFOR-a lišen je slobode.

Iz EUFOR-a se još uvijek nisu oglasili po ovom pitanju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.