Vijećnik Naše stranke odgovorio načelniku Senaidu Memiću

Vijesti 03. nov 201611:47 > 11:48
Naša stranka

Redžo Lemezan, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža reagovao je na istupe načelnika Senaida Memića, koji u svoje lične sukobe sa Emirom Suljagićem, kako kaže, pokušava uvući sve građane i građanke Ilidže koji vode porijeklo iz istočne Bosne.

“Memić, drskim i kabadahijskim jezikom, između ostalog navodi ‘ima vas bukadar što ste gori od njega’, insinuirajući na Srebreničane, Bratunčane i druge Podrinjce.

Općina Ilidža je bila i ostala drugi dom za sve koji su prognani od Zvornika do Višegrada i Foče.
Tu smo našli utočište pred genocidom i etničkim čišćenjem. Međutim, mora biti jasno da oni koji su prognani i raseljeni, nisu nikakvi građani drugog reda kojima trebaju milost načelnika, već smo poštenim i odgovornim radom bili pokretač razvoja i vraćanja u život Ilidže od reintegracije do danas“, kazao je Lemezan.

Dodao je da su: “Naši roditelji svojim radom, a mi, kao nova generacija, obrazovanjem i vrijednim zalaganjem za zajednicu, učinili smo sve da napredujemo i razvijamo ovaj prostor. Sredstva koja je Općina Ilidža izdvojila za pomoć povratku, infrastrukturnu podršku i sjećanje na žrtve genocida, nisu sredstva načelnika Senaida Memića, već svih nas, građana i građanki Ilidže. Ponosni smo što smo bili oslonac našim ljudima koji su se vratili u istočnu Bosnu, te ćemo to nastaviti biti, ali niko neće gaziti po našem ponosu i tvrditi pazar na nama, ni Emir Suljagić, a ni Senaid Memić”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.