Pacijenti iz Sarajeva odlaze na liječenje u Tuzlu

Vijesti 03. nov 201614:03 > 14:09
N1

Za mnoge operacije koje su skupe pacijenti ne moraju napuštati BiH. Tuzlanski ljekari rutinski rade mnoge operativne zahvate.

Sve više pacijenata iz naše zemlje poput Nihada Fete iz Sarajeva traže pomoć u tuzlanskoj kantonalnoj bolnici. Kako kažu, kadar Univerzitetske kliničke bolnice (UKC) Tuzla odlikuje se po ljubaznosti i stručnosti.

Feto je zbog aneurizme u UKC Tuzla stigao prije dva dana nakon što nije mogao biti operisan u svom kantonu.

“Zdravstvene probleme imam nekih desetak dana. Ležao sam u Sarajevu nekoliko dana. Otpustili su me tek tako jer oni ne mogu ništa da urade. Bio sam prinuđen da ovdje tražim pomoć i da dođem”, objasnio je Feto.

Pacijenta je jutros operisao tim stručnjaka iz oblasti interventne radiologije i endovaskularne neurohirurgije. Osim znanja i vještine za ovu zahtjevnu operaciju, doktori na sebi nose zaštitnu odjeću od 22 kilograma olova zbog zračenja.

Bolnica u Tuzli je jedina ustanova u BiH koja ovu proceduru može pružiti u punom kapacitetu, 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici. Isto tako, jedina je ustanova za liječenje cerebrovaskularnih oboljenja, kazali su u bolnici.

Opširnije u Dnevniku u 19 sati na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1
N1/ Ilustracija
N1
N1
N1/Ilustracija