Obustavljena linija Hrasnica-Vijećnica

Vijesti 03. nov 201616:28 > 16:30
Centrotrans

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo obustavilo je saobraćaj na liniji Hrasnica - Vijećnica, koji već dvije godine održava kompanija Centrotrans Eurolines.

Iz ove kompanije podsjećaju da je na osnovu velikog broja zahtjeva građana kao i zaključka Općinskog vijeća Ilidža kojim se traži uvođenje komercijalne linije Hrasnica – Vijećnica, upućenog Ministarstvu saobraćaja KS u augustu 2014. godine, Uprava Centrotrans Eurolines donijela odluku o pokretanju postupka za registraciju navedene linije.

U saopćenju se dalje navodi da do danas, nadležno ministarstvo nije dalo nikakav odgovor na zahtjev Općinskog vijeća Ilidža ali ni na zahtjev kompanije Centrotrans Eurolines, već suprotno tome, „Ministarstvo saobraćaja KS je donijelo odluku kojom se od inspekcije zahtjeva obustava prevoza na liniji Hrasnica – Vijećnica“.

U saopćenju se navodi da uspostavu najbrže veze Hrasnice i Ilidže s centrom grada građani su s odobravanjem prihvatili što je rezultiralo velikim povećanjem broja korisnika koji su do tada za prevoz koristili osobne automobile.

“Ovom Odlukom Ministarstva saobraćaja KS pravi se neravnopravnost privrednih subjekata na tržištu zbog čega najveću štetu trpe građani KS o čijim potrebama i interesu nadležno ministarstvo uopće ne vodi računa”, saopćeno je iz Pres službe Centrotrans Eurolinesa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.