Odgovor na pismo: SDA Srebrenica pisala Bakiru Izetbegoviću

Vijesti 07. nov 201613:13 > 13:19
N1

Grupa nosilaca mandata u Skupštini Opštine Srebrenica na lokalnim izborima 2016. godine predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću dostavila je akt u kojem su iznijeli svoj samostalni stav o "novonastaloj, vrlo teškoj i zbunjujućoj političkoj situaciji".

Tim pismom su predložili da Predsjedništvo SDA donese odluku o uvođenju povjereništva SDA Srebrenica. 

Izvršni odbor SDA Srebrenica Predsjedništvo stranke i Bakira Izetbegovića kao predsjednika pozivaju da oštro osudi istupe pojedinaca, te da jasno pokažu da poštuju izabrane organe SDA Srebrenica.

U pismu se traži da se daju ovlaštenja opštinskim organima SDA Srebrenica – da svojom snagom, kapacitetom i mudrušću zadrže jedinstvo.

SDA Srebrenica smatra da istupi pojedinaca unose samo još veći razdor među Bošnjacima, što im u ovom momentu najmanje treba, navodi se u pismu vrhu stranke.

Također, u ovom pismu se navodi da novoizabrane odbornike pozivaju da na organima stranke raspravljaju o svim problemima i nejasnoćama unutar Opštinskog odbora SDA Srebrenica, a ne putem dopisa i saopštenja.

Pismo su potpisali predsjednik Izvršnog odbora SDA Srebrenica, Hamdija Fejzić, te članovi Izvršnog odbora SDA Srebrenica Azir Osmanović, Bego Bektić, Hasudin Mustafić, Salko Nukić, Nermina Muminović, Kadefa Muhić, Senad Subašić, Ševket Hafizović i Hajrudin Bajraktarević.

Pročitajte kompletan sadržaj pisma: 

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.