Načelnici iz Saveza za promjene pisali Vladi RS

Vijesti 15. nov 201615:02 > 15:05
N1

Načelnici 19 opština i gradova u Republici Srpskoj, predstavnici Saveza za promjene, danas su Vladi RS i ministrima u Vladi RS uputili otvoreno pismo u kojem ih pozivaju da iznesu svoj stav u vezi buduće saradnje sa opštinama u kojima na lokalnim izborima nije pobijedio SNSD.

Načelnici opština iz Saveza za promjene traže da im članovi entitetske Vlade odgovore na nedoumice s obzirom na to da se nisu oglasili povodom javnog istupa Milorada Dodika, predsjednika RS i SNSD-a, u kojem je najavio da Vlada RS neće sarađivati sa opštinama u kojima nije pobijedio SNSD.

“Hoćete li vi, kao ministri, u skladu sa Ustavom i zakonima RS sarađivati sa 19 opština u kojima nije pobijedio SNSD? Šta ćete za naše opštine i gradove konkretno uraditi, pojedinačno, po resorima? I ako ćete uraditi, u kojem periodu?”, navodi se u pismu načelnika Vladi RS.

Navodi se i da očekuju i nadaju se da će se o ovim pitanjima izjasniti svi pojedinačno, kao i da za najkasnije deset dana bude organizovan zajednički sastanak.

“U protivnom smatraćemo da ste kao odgovorni ljudi u ministarstvima u Vladi RS, koja je veoma bitna za funkcionisanje lokalnih zajednica, vi lično donijeli odluku o prekidu saradnje, te ćemo u skladu s tim preduzeti dalje korake”, stoji u pismu.

Pismo je u ime 19 opština i gradova, među kojima su Kostajnica, Doboj, Petrovo, Teslić, Lopare, Ugljevik, Gacko, Čajniče, Sokolac i drugi, potpisao Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.