Sarajevska policija oduzela još četiri automobila

Vijesti 15. nov 201615:59 > 16:00
N1/ Arhiv

Sarajevska policija nastavlja provoditi aktivnosti na polju sigurnosti u saobraćaju, te je u skladu s tim oduzela još četiri vozila u proteklih nekoliko dana.

Dana 12.11.2016.godine, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili K.B. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Passat”, reg. oznake K78-T-628. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 1.005,00 KM.

Dana 13.11.2016.godine, policijski službenici II PU iz saobraćaja su isključili Ć.M. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Golf 4”, reg. oznake E82-J-894. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 580,00 KM.

Dana 13.11.2016.godine, policijski službenici II PU iz saobraćaja su isključili Z.E. iz Sarajeva, koja je zatečena da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Hyundai”, reg. oznake J97-T-898. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je ista višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 1.660,00 KM.

Dana 14.11.2016.godine, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili O.K. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Passat”, reg. oznake E55-J-999. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je ista višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 8.268,60 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od istih su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, navodi se u saopštenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.