Sarajevo sa Merlinom favorit regije za "najluđu noć"

Vijesti 16. nov 201618:52 > 19:26
N1

Većina bh. građana, u skladu sa teškim ekonomskim stanjem, nije u mogućnosti putovati za predstojeće praznike. A nažalost, i ponude bh. gradova su kao i prethodnih godina, oskudne. Međutim, Novu godinu bi moglo spasiti Sarajevo.

Novogodišnja putovanja i odmori, uprkos optimizmu turističkih agencija, ipak su izbor manjeg broja bh. građana.

Dok iz Turističkih agencija tvrde kako je interesovanje zadovoljavajuće, oni, a nije ih puno, koji mogu sebi priuštiti, biraju bliže i povoljnije destinacije.

“Definitivno imamo najviše prijavljenih za kraće destinacije kao što su Beč, Venecija, Prag, čiji su aranžmani već od 165 KM”, kazao je Dino Imamović, vodič.

S druge strane, BiH je atraktivna destinacija za strane turiste. Međutim, ni ove godine građane i posjetioce Banjaluke, Mostara i drugih gradova ne očekuju neki zapaženiji sadržaji. Izdvaja se jedino glavni grad.

Dino Merlin zvijezda je javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, vijest je koja je odjeknula u bh. ali i regionalnim medijima. Nastup je već dogovoren, potvrdio nam je menadžer, Asim Kraljić a preostaje samo definisanje detalja ugovora. Jedino još nepoznato je lokacija dočeka.

Spominje se budžet od 500.000 KM koje bi osigurali gradska uprava, općine, kanton i brojni sponzori, ali o konkretnim brojkama se i dalje šuti.

Više detalja ima Emir Jamak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.