Hadžibajrić: Javni prevoz u Starom Gradu je katastrofalan

Vijesti 19. nov 201617:58 > 18:03
N1

Jutros se u sarajevskom naselju Hrid, u Općini Stari Grad, dogodila saobraćajna nesreća nakon što je GRAS-ov minibus udario u poslovni prostor. U nesreći je povrijeđeno čak osam putnika.

Tim povodom oglasio se i načelnik Starog Grada, Ibrahim Hadžibajrić koji je pozvao sve ministre Vlade Kantona Sarajevo da prestanu čekati da neko izgubi život da bi reagovali i počeli rješavati probleme komunalne privrede.

Javni prevoz u Općini Stari Grad je u katastrofalnom stanju za naše građane. S obzirom da je vrijeme usvajanja Zakona o lokalnoj samoupravi u sklopu kojeg će se rješavati i problem komunalne privrede i javnog prevoza u KS molim vas da riješite i ovaj dugogodišnji problem. Ja kao načelnik neću odustati od predizbornog obećanja o kupovini minibusa, ali ukoliko se nastavi neozbiljan i neefikasan rad kantonalnih javnih preduzeća, bojim se da će ta investicija biti beskorisna“, napisao je Hadžibajrić.

Podsjećamo, nesreća se dogodila rano jutros u ulici Nalina, a još uvijek nije poznato zbog čega je došlo do nesreće. Prilikom izlijetanja s puta, minibus je udario u parkirano vozilo na kojem je pri tome načinjena materijalna šteta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.