Aida Feraget: Ako treba, mi ćemo tu prostoriju minirati

Vijesti 23. nov 201608:40 > 08:49
N1

Pripadnici Sudske policije ušli su jutros u haustor u sarajevskom naselju Grbavica.

 Podsjećamo, ”sporna” zgrada nalazi se u ulici Zmaja od Bosne 80, a problem je nastao zbog jedne prostorije u zgradi za koju stanari tvrde da pripada njima.

”Blokirali su prostoriju. Došli su jutros 7.20 sati bez ikakve najave dok su svi spavali. Mi ćemo popodne imati sastanak pa ćemo odlučiti šta i kako, ja sam rekla i pred policajcima ako treba da ćemo prostoriju i minirati, ali neće na ovom ostati. Ako već idemo na silu…’‘, ispričala je jutros stanarka Aida Feraget za N1.

Ona je ranije pojasnila o čemu se ovdje zapravo radi.

“Otkupom stanova stanari su postali i suvlasnici zajedničkih prostorija u ulazu, kako i stoji u ugovorima o otkupu stanova. Neko u opštini proglasio je taj prostor opštinskim, poslovnim, iako ne postoji nigdje registrovano da je ta zajednička prostorija igdje ikada zavedena kao poslovni prostor. Pri tom, mi imamo odluku drugostepenog suda kojom se potvrđuje naše vlasništvo nad pomenutom prostorijom, te ukazuje na niz manjkavosti i propusta pr tumačenju pozitivnih zakonskih propisa u donošenju presuda koje su prethodile”, pojasnila je Feraget.

Više informacija bit će poznatno naknadno.

N1

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.