Dječak odšetao iz vrtića, uposlenici nisu ni primijetili

Vijesti 23. nov 201616:49 > 16:53
morgueFile

"Danas su mi iz vrtića "Kadifica" JU Djeca Sarajeva izgubili sina od 3,5 godina koji je izašao na otvorena vrata vrtića", rekla je Lamija Karić.

Na svom Facebook profilu ona je kazala da uposlenici navedenog vrtića nisu ni primijetili nestanak djeteta.

Mali moj je sa jednom papom na nozi i u majici kratkih rukava hodao po Dobrinji dok ga nije srela žena koja ga je odvela u obližnji drugi vrtić misleći da je njihov. Sva sreća pa me tu znaju i odmah me nazvali. Dok gospoda iz JU Djeca Sarajeva nisu ni znala da mi nema sina“, napisala je zabrinuta majka.

Uposlenica drugog vrtića, u koji je doveden dječak, je kazala da je na njihova vrata pozvonila starija gospođa sa dječakom u trenerci i jednom papom na nozi.

Žena mi je rekla da je našla dijete na ulici i shvatil da je pobjegao iz vrtića. Odmah sam znala da to nije naše dijete“, kazala je ona i dodala da je dječak nerazgovijetno ponavljao riječ sa slovom ‘b, nakon čega su zaključili da se radi o bratu koji se nalazi u produženom boravku.

Odmah sam ga odnijela u Kadificu, zajedno sa ženom koja ga je pronašla. Tamo smo naišle na još veće iznenađenje. Nas troje smo ušli bez problema (sve je otključano)“, rekla je uposlenica te dodala da tri uposlenice Kadifice nisu ni shvatile da mi je jedno dijete nestalo iz vrtića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.