Izetbegović se oglasio o problemima u SDA

Vijesti 28. nov 201615:51 > 16:01
N1

Bakir Izetbegović govorio je danas o unutarstranačkim problemima posljednjih sedmica u Stranci demokratske akcije.

Izetbegović bi, prema najavama, sutra trebao razgovarati sa Sadikom Ahmetovićem nakon isključenja iz Opštinskog odbora SDA Srebrenice i opomene pred isključenje iz SDA. 

“Uvijek imate tih problema unutar jedne velike stranke, postoje raznovrsna rivalstva, nerazumijevanja… Rješavat će se to”, kazao je Izetbegović.

Također, nezdavno je izbio verbalni rat između Izetbegovića i  Senada Šepića, uglednog člana SDA i zastupnika u Parlamentu BiH.

Lider SDA je izjavio da Šepić “sa svojih 35 godina živi u ovom centru BiH u koji je došao, bolje nego najbolji branioci zemlje, akademici, pisci, dobitnici nagrada za film i režiju, sportisti… I njemu ovakva stranka ne valja, treba bolju i vjerovatno će bolju i potražiti”. 

Izetbegovićevo lamentiranje ”da je došao u ovaj centar države, u Sarajevo” samo potvrđuje tezu o njegovom gledanju o višoj vrijednosti Sarajeva u odnosu na ostatak Bosne i Hercegovine. Trebamo li mi, gospodine Izetbegoviću, podnijeti Vama zahtjev za stanovanje i rad u Sarajevu?! Ili je to samo za odabrane porodice?! Ne vjerujem u takvu politiku, niti vjerujem da je budućnost naše zemlje u generacijama mladih ljudi koji bi trebali tražiti dopuštenje da žive, gdje da dođu i kad da negdje odu. Ne vjerujem u takvu SDA. I takvu Bosnu i Hercegovinu”, pisalo je u odgovoru Šepića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.