Slobodan Vasković: Vratio sam se pa izvolite

Vijesti 29. nov 201607:57 > 08:05
Slobodan Vasković

Nakon što je prije devet dana napustio BiH iz bezbjednosnih razloga, preciznije zbog saznanja o životnoj ugroženosti, novinar Slobodan Vasković vratio se u BiH.

“Vratio sam se. Auto je u dvorištu, pa izvolite”, napisao je Vasković između ostalog na svom blogu nakon što se vratio u BiH.

Novinar čiji blog je veoma popularan, optužio je vrh vlasti Republike Srpske da mu rade o glavi. Tvrdi da ranije pokušaje ubojstva nije prijavio jer su oni koji ga ugrožavaju dio entitetskog MUP-a.

“Namjera im je da te dignu u vazduh”, saopštili su prije devet dana Vaskoviću izvori iz beogradskih visokih političko-bezbjednosnih krugova. To je i napisao jučer, osam dana nakon što je napustio BiH.

“Mi smo jasno stavili do znanja da se istraže prijetnje. Lukač je objasnio svoju stranu priče. MUP je trebao po službenoj dužnosti da istraži o čemu se radi”, kaže Siniša Vukelić iz Kluba novinara Banjaluka.

Istrage u slučaju Vasković nema jer nema ni prijave. Ipak postoje mišljenje da je MUP RS trebao da reaguje po službenoj dužnosti jer su prijetnje ili navodi o prijetnjama izrečeni u javnoj sferi. Tog stava je dugogodišnji novinar Amarildo Gutić. Smatra da su novinari kada je bezbjednost u pitanju prepušteni sami sebi..

Vasković godinama piše o kriminalu u Republici Srpskoj. Godinama i obavještava javnost da mu se prijeti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.