Zatražen pritvor za tužioca Džemala Karića

Vijesti 04. dec 201612:55 > 12:58
Pixabay

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je Kantonalnom sudu pritvor za kantonalnog tužioca Džemala Karića, koji je uhapšen u okviru akcije "Pravda", potvrdila je Srni portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

Ona je rekla da je postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva predložio određivanje jednomjesečnog pritvora Kariću zbog opasnosti od njegovog uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

U okviru akcije “Pravda”, 11. novembra uhapšeno je 15 osoba koji se sumnjiče za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povrede zakona, pranja novca i prevara.

Među privedenim osoba su bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH Alija Delimustafić, tjelohranitelj nekadašnjeg predsjednika RBiH Alije Izetbegovića Juso Škrijelj, sarajevski advokat Emir Karača i službenik opštine Stari Grad Sarajevo Lejla Cerić.

Uhapšeni su i bivši pravobranilac opštine Stari Grad Suada Hadžić i stručnjak za saobraćaj Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hajrudin Omerbegović.

Karića su u nastavku te akcije 25. novembra uhapsili pripadnici Federalne uprave policije.

Njemu se na teret stavlja organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.