Vitez: Bježali od policije i iz vozila izbacili heroin

Vijesti 05. dec 201610:37 > 10:39
Anadolija

Dvije osobe privedene su protekli vikend u Vitezu nakon što su pokušale pobjeći policiji prilikom kontrole njihova vozila, iz kojeg su odbacili najmanje četiri paketića materije za koju se pretpostavlja da je heroin.

Odbačena droga je pronađena, a osobe I.B (1979) iz Novog Travnika i A.Č. (1983) iz Travnika su lišeni slobode, te će nakon kriminalističke obrade biti predani županijskom Tužiteljstvu na daljnje postupanje.

U nastavku provođenja pojačanih mjera sigurnosti, koje se provode posljednja dva mjeseca u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), u Kiseljaku su oduzeta tri vozila, s obzirom na to da do sada izrečene kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja jer su vlasnici vozila nastavili sa prekršajima.

Radi se o vozilima “Golf”, “Opel Astra” i “Seat”, za koja će, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, općinskom sudu Kiseljak biti predloženo trajno oduzimanje.

Tokom proteklog vikenda u SBŽ-u je iz prometa isključeno 30 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i bez položenog vozačkog ispita. 

Također, evidentirano je 339 slučajeva pekoračenja dozovoljene brzine, a zbog nerigistriranosti ili tehničke ispravnosti iz prometa je isključeno 11 vozila. 

Ukupno je zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno 467 prekršajnih naloga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.