Pomozimo porodici Šečić iz Žepča: Žive od 54 KM mjesečno

Vijesti 06. dec 201612:44 > 12:53
N1

Neimaština, besparica i težak život sastavni su dio svakodnevnice velikog broja bh. građana. Sa jedinim stalnim izvorom prihoda od 54 KM mjesečno živi jedna porodica u Žepču. Ekipa N1 ih je posjetila u želji da ova priča privuče što veći broj dobrih ljudi koji će im pomoći.

Jedino pitanje koje sebi postavljaju članovi porodice Šečić iz Žepča jeste kako preživjeti ovu zimu. Za pomoć je molio njihov sin Pašo koji je u svojoj poruci između ostalog kazao da ovo što oni žive nije život dostojan čovjeka.

“Poslao sam ovu poruku jer nam je teško, stolarija nam se raspada… nemamo ogrjeva, hrane nam treba”, ispričao je kratko Pašo.

Do augusta mjeseca ove godine uspijevali su nekako da se snađu, ali otkad otac ne obavlja ni sezonske poslove, jer kako kaže posla nema, prepušteni su sami sebi. Njihov jedini stalni izvor prihoda jeste dječiji doplatak za četvero djece u iznosu od 54 marke.

Drva koja trenutno imaju i koja su dobili mogu potrajati do kraja mjeseca.

Nikad nisam ni od kog tražio, radio sam kako sam mogao, snalazio se. Nije lako ovako javno govoriti o tome. Dobrim ljudima apeliram: drva, hrana, stolarija“, zamolio je otac Hajrudin Šečić.

Svaka pomoć bi ovoj porodici dobrodošla. Zato ako želite i imate mogućnost da odvojite nešto za njih možete ih pozvati na broj telefona 062 952 911.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.