Predstavili se kao policija i kidnapovali mladića u Sarajevu

Vijesti 08. dec 201610:51 > 10:55
N1

Mladić inicijala L.A. jučer je sarajevskoj policiji prijavio da su ga opljačkale i lišile slobode tri osobe koje su se predstavile kao policija.

Dana 07.12.2016. godine u 20,35 sati u službene prostorije IV PU pristupio je L.A., rođen 1984.godine u Trnovu, nastanjen u Sarajevu i prijavio da je navedenog dana oko 18,05 sati u ulici Mratnjevače, općina Ilidža, dok se kretao svojim putničkim motornim vozilom marke “VW Golf 2”, zaustavljen od strane tri NN lica.

Tom prilikom maskirana NN lica su se predstavila kao “policija” i uz prijetnju vatrenim oružjem i upotrebom fizičke snage istog protiv pravno lišila slobode i putničkim motornim vozilom marke “Mercedes”, plave boje odvezla na lokalitet “Mala Grkarica”, općina Trnovo.

Po izjavi L.A. NN lica su mu otuđila određenu sumu novca, mobilni telefon i lične dokumente, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Obilaskom navedenog lokaliteta, pronađeno je napušteno vozilo marke “Meredes”, plave boje, koje će biti prevezeno u prostorije MUP-a, radi potrebnih provjera i vještačenja.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, navodi se u policijskom izvještaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.