Detalji eksplozije u Sarajevu

Vijesti 12. dec 201610:52 > 10:57
N1

Još jedna eksplozija uznemirila je tokom protekle noći građane Sarajeva. Kako je za N1 potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, eksplozija se desila u 3:00 sata u naselju Grbavica u ulici Behdžeta Mutevelića.

Kako se navodi u izvještaju, tokom protekle noći obaviještena je Policijska stanica Novo Sarajevo da su u ulici Behdžeta Mutevelića nepoznate osobe bacile i aktivirale ručne bombe tzv. “kašikare”, ispred UO “Ginger”, vlasništvo I. Lj. iz Sarajeva.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je oštećeno pet putničkih motornih vozila koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini.

Noć prije, policijski službenici uhapsili su tri osobe inicijala G. M. (1994.), Š. M. (1993.) i H. A. (1995.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Oštećenje tuđe stvari” i “Učestvovanje u tuči”. Oni su 10. decembra 2016. godine oko 23:30 sati u UO “Ginger” učestvovali u narušavanju javnog reda i mira tučom.

Nakon završene kriminalističke obrade, po naređenju tužioca, isti su otpušteni iz službenih prostorija. Po kompletiranju, operativni materijal o počinjenim krivičnim djelima će biti dostavljen nadležnom tužilaštvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.