Mihajlica: Rat je u BiH doveo islamske radikalne grupe

Vijesti 12. dec 201613:29 > 13:32
N1

Odbor za bezbjednost NSRS-a je borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije prepoznao kao najveću bezbjednosnu prijetnju i izazov ne samo u BiH, već u cijelom svijetu.

Zato je organizovana tematska sjednica posvećenu borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala i korupcije.

“Teroristički akti svake sedmice u svijetu odnose desetine i stotine života. 90-ih godina u BiH se dogodio tragičan sukob koji je odnio odnio hiljade života, donio stradanja i nepovjerenje, te doveo strane plaćenike i islamske radikalne terorističke grupe koje su ostale, djelovale i učestvovale u izvršenju terorističkih akata u više navrata u Evropi”. izjavio je Milanko Mihajlica, predsjednik Odbora za bezbjednost NSRS.

On je ocijenio da se ne smije dozvoliti da država ovaj problem gura pod tepih.

“Mora učiniti sve da promjenom zakonodavnog okvira, opremanjem institucija za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije postigne najbolje rezultate koje građani očekuju i zaslužuju”, izjavio je u obraćanju novinarima. 

“BiH ima kapaciteta za tu borbu, ali saradnja i zajedničko djelovanja između nadležnih bezbjednosnih, ali i pravosudnih institucija mora se podići na viši nivo kako bi terorizam, organizovani kriminal i korupciju sveli na minimum”, kazao je Mihajlica u uvodnom obraćanju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.