Inicijativa da se ne izglasa proračun Mostara za 2017.

Vijesti 12. dec 201615:06 > 15:11
N1

Gradski odbor Naše stranke Mostar pokrenuo je inicijativu za neizglasavanje odluke o financiranju grada Mostara za 2017. godinu u Parlamentu Federacije BiH, priopćili su na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru predstavnici tog odbora.

“Apsolutno sam uvjeren da nemamo drugog rješenja, jer očito je da apeli javnosti nisu imali nikakvog utjecaja na vladajuće stranke da osiguraju izbore u Mostaru. Građanima je uskraćeno pravo da biraju već osam godina i tako će i ostati sve dok ne spriječimo SDA i HDZ da nelegalno troše gradski proračun, a da se ne zna gdje novac ide”, rekao je zastupnik Naše stranke u federalnom Parlamentu Dennis Gratz.

Dodao je kako se ne smije dozvoliti da odluke u ovoj zemlji, a posebno u ovom djelu BIH „donosi dvojac koji se nisu udostojio da pokuša nešto što bi ličilo na dogovor“.

Predsjednica Naše stranke Irma Baralija kazala je kako vladajućim strankama nisu prioritet građani, nego samo novac te da, ako se izglasa inicijativa u Parlamentu, prekinut će se dotok novca i građanima vratiti osnovno demokratsko pravo.

Specijalna revizija proračuna Grada Mostara za 2015. godinu, koju je također pokrenula Naša stranka, pokazala je da je nelegitimna vlast HDZ-a i SDA nelegalno trošila novac“, naglasio je član Naše stranke Marinko Šanje.

Naša stranka je pozvala predstavnike drugih političkih stranaka u Mostaru da podrže inicijativu te da se pokrenu hitne izmjene zakonskog okvira koje će omogućiti održavanje izbora u Mostaru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.