Općinski sud ponovo odlučuje o Džananoviću i ostalima

Vijesti 13. dec 201615:27 > 15:39
N1

Kantonalni sud u Sarajevu uvažio je žalbu Kantonalnog tužilaštva KS u predmetu Esed Džananović i drugi, te je predmet vraćen na ponovno odlučivanje Općinskom sudu.

To znači da će Općinski sud u Sarajevu ponovo odlučivati o prijedlogu Tužilaštva za produženje mjera pritvora osumnjičenima Esedu Džananoviću, Nedžadu i Senadu Traki, Safetu Bibiću i Ramizu Karavdiću koji su 24. novembra odlukom Općinskog suda u Sarajevu pušteni na slobodu, potvrdila je za N1 Azra Bavčić, portparolka Kantonalnog tužilaštva KS.

Oni su uhapšeni u okviru akcije kodnog naziva “Bosna” koja je provedena 26. augusta. Tada su uhapšeni izvršni direktor “Elektroprivrede BiH” za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžad Trako, Ramiz Karavdić i Senad Trako.

Njih petoro osumnjičeni su da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Njima je prvobitno određen jednomjesečni protvor, po čijem je isteku 26. septembra produžen na dva mjeseca, odnosno do 26. novembra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.