Tražite posao? Država vam nudi radna mjesta i sjajne plaće

Vijesti 15. dec 201615:15 > 15:51
N1

Ukoliko ste završili fakultet i nemate posao, ovo bi mogla biti prilika iz reda onih koje se ne propuštaju.

Naime, na stranicama Agencije za državnu službu Federacije BiH objavljeno je nekoliko konkursa za poslove u institucijama koji uz sjajne uvjete rade, nose i vrlo dobru zaradu. O kojim poslovima je riječ?

Federalno ministarstvo finansija traži stručnog saradnika za vođenje baze podataka i izvještavanje u Sektoru za poreznu politiku i javne prihode, a otvoren je konkurs i za stručnog saradnika za izdavanje odobrenja za priređivanje igara na sreću i nagradnih igara u Sektoru za poreznu politiku i javne prihode.

Za prvu poziciju, traže se kandidati s VII stepenom stručne spreme odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, ekonomski fakultet, najmanje jedna godina radnog staža u struci, nakon sticanja VSS i poznavanje rada na računaru

Za drugo mjesto, mogu se prijaviti kandidati za VII stepenom stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja – pravne i upravne struke, , najmanje jedna godina radnog staža u struci, nakon sticanja VSS i poznavanje rada na računaru.

Putem Javnog konkursa, uposlenik traži i Zavod za statistiku FBiH. Traži se stručni saradnik za statistički poslovni registar i stručni saradnik za kadrovske i opće poslove. Pripadajuća neto plaća za ove poslove je 1.165 konvertibilnih maraka, a više informacija može se pronaći na stranicama ovog Zavoda.

Ministarstvo finansija FBiH raspisalo je konkurs i za radno mjesto stručnog savjetnika za makroekonomska pitanja u Sektoru za budžet i javne rashode, a traži se i stručni saradnik za statistička istraživanja i analize u Sektoru za budžet i javne rashode. Plaća predviđena za prvog radno mjesto je 1.291 KM, a za drugo 1.165 maraka.

Istovremeno, informacije o raspisanim konkursima i prijemu državnih službenika navode se i na stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Općinskog suda Visoko, Gradskoj upravi Grada Mostara, Federalnog agromediteranskom zavodu Mostar, Federalne uprave za inspekcijske poslove, općinama Hadžići, Živinice, Srebrenik i  Žepče.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.