Pročitajte reakciju Grada Sarajeva na tekst N1 portala

Vijesti 16. dec 201616:59 > 17:06
N1

Nakon današnjeg teksta objavljenog na našem portalu o "Ponudi Grada Sarajeva medijima u regiji", oglasila se i služba za odnose sa javnošću.

Tekst možete pročitati na linku OVDJE, a reakciju službe za odnose sa javnošću Grada Sarajeva prenosimo u cjelosti:

Istina je da se radi, a kako je to novinar Vašeg portala i naveo, o „propustu u tipkanju“ u dijelu gdje se navodi datum dolaska i odlaska novinara. Naime, u četvrtom pasusu poziva , tačnije u dijelu navođenja perioda boravka novinara u Sarajevu, tehničkom greškom je pogrešno unesen broj mjeseca pa je tako umjesto do 01.01.2017. godine, navedeno 01.07.2017. godine.

Isto tako, napominjemo da se i iz samog sadržaja poziva moglo bez sumnje zaključiti da novinare pozivamo da borave u Sarajevu isključivo uoči i tokom Javnog dočeka Nove 2017. godine.

U jednom ćemo se složiti s Vašim novinarom, Sarajevo ima šta da ponudi, a pozivom za pravljenjem reportaže smo, između ostalog, željeli da i pored prikazivanja atmosfere tokom novogodišnje noći, Sarajevo bude prikazano i kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija.

Podsjećamo da je ugledni britanski list Guardian ove godine dva puta pisao o Sarajevu. Prvi put prije pola godine kada su njegovi čitaoci stavili Sarajevo na četvrto mjesto kao grad koji oduzima dah. A u tekstu objavljenom 12. decembra ove godine, Sarajevo zauzima treće mjesto među devet evropskih gradova koje treba posjetiti ove zime.

Na kraju, poštujući Vašu profesionalnost i otvorenost prema javnosti, a u nadi da ćete shvatiti da „ko radi taj i griješi“ uvjereni smo da će naše reagovanje dobiti mjesto na naslovnoj strani Vašeg portala i da ćete vašim radom doprinijeti što kvalitetnijoj medijskoj promociji glavnog grada Bosne i Hercegovine“, saopšteno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.