Stigao kamion brašna iz BiH preživjelima u Alepu

Vijesti 17. dec 201619:15 > 19:23
N1

Danas je u jutarnjim satima stigao prvi šleper pomoći sa brašnom za preživjele u Alepu iz Bosne i Hercegovine koji je domaća nevladina humanitarna organizacija MFS-EMMAUS iz Doboj Istoka osigurala zahvaljujući stanovništvu Bosne i Hercegovine.

Svemu je predhodila hitno pokrenuta akcija ove organizacije „Pomozimo gladnoj djeci Sirije“.

MFS – EMMAUS nastavlja sa ovom humanitarnom akcijom i poziva sve koji to žele da u njoj učestvuju.

U utorak je iz Istanbula sa trga Kazlicesme krenuo konvoj „Otvorite put ka Alepu“ sa humanitarnom pomoći do Sirijske granice, među kojima se našao i kamion sa 25 tona brašna koje je obezbjedio MFS-EMMAUS zahvaljujući uplatama u okviru akcije „Pomozimo gladnoj djeci Sirije“.

N1

Organizator ovog konvoja je organizacija IHH iz Turske sa kojom MFS-EMMAUS ima dugogodišnju saradnju. Organizacija IHH ima 46 pekara u Siriji kojima zbog enormno visokih cijena prijeti zatvaranje, zato je pozvala stanovništvo i nevladine organizacije da doniraju brašno kako bi nastavila sa kontinuiranom proizvodnjom lepina koje dijeli preživjelima.

MFS-EMMAUS se pridružio ovoj humanitarnoj akciji i iz tog razloga pokrenuo apel za pomoć u sakupljanju novca za brašno.

Ovo je tek prvi kamion brašna koji je MFS-EMMAUS poslao za Siriju. Humanitarna akcija prikupljanja novca za pomoć Sirijskom narodu se nastavlja, sve koji to žele pozivamo da se u što većem broju odazovu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.