Prašović-Gadžo: Kome treba lažni sjaj, za koga je proslava?

Vijesti 20. dec 201610:59 > 11:13
N1

Sanela Prašović-Gadžo, urednica emisije "Interview 20", bila je gošća Novog dana u rubrici pregled štampe, a komentarisala je i proslavu Nove godine u Sarajevu, kao i njen status na Facebooku koji je izazvao burne reakcije.

Prašović Gadžo je na svom Facebook profilu objavila status u vezi proslave Nove godine u glavnom gradu BiH, a u emisiji Novi dan je pojasnila šta je time mislila.

Kome treba lažni sjaj – to je zapravo moj odgovor. To je bio moj privatni post, moje privatno mišljenje iza kojeg i danas stojim. Dakle, imam pravo na to da imam svoj stav. Živimo u gradu u kojem nakon 20 godina od rata imamo redukcije vode, živimo u gradu u kojem nakon 20 godina otkako je stao rat imamo i redukcije struje. Živimo u gradu u kojem možemo vidjeti naše penzionere da traže hranu u kontejnerima. Kada odete u bolnicu, pošalju vas u apoteku da kupite lijekove. Živimo u gradu u u kojem su ti isti penzioneri zaboravili kad primaju penzije. Živimo u gradu u kojem s prvim mrakom idemo u domove i ne puštamo djecu vani jer ih presretaju, bodu noževima… Ja se plašim, sa svojih 46 godina, naveče ići vozilom da me ne bi neko presreo negdje i oteo mi automobil. To je Sarajevo danas i ko to ne vidi ili je na drogama ili se pravi lud ili želi da prikaže sliku kakva ovdje nije. Živimo u gradu u kojem za liječenje bolesne djece imamo humanitarne akcije – nemamo sistem koji će tretirati takve slučajeve. Imamo SOS telefone koje zovemo, a imamo i Roditeljsku kuću za djecu oboljelu od karcinoma koja se godinama gradi na donacijama i koja i dalje egzistira zbog donacija, i kad iz Roditeljske kuće vrisnu da im prijeti opstanak, onda iz Vlade kažu da imaju uštede – to je naša stvarnost. Ko to ne vidi, ima problem. Mi to vidimo i zbog toga je nastao taj post. Sramotno je, i to je moje privatno mišljenje, iz budžeta davati 250.000 maraka u sve ovo što sam prethodno nabrojala za koncert da prikažemo lažni sjaj i kako je nama dobro u Sarajevu uz sve ovo što imamo. Kome treba taj lažni sjaj, za koga je ta proslava?“, istakla je Prašović-Gadžo te dodala:

Ja nisam post napisala, niti me to zanima, da bih sakupljala lajkove – to je moje privatno mišljenje. Jutros sam pogledala i vidjela oko 5000 građana BiH je odobrilo taj post, dakle misle kao i ja. Ako 5000 ljudi koji jednako misle, nije dovoljno gradskim i kantonalnim vlastima da razmisle o tome da li ta proslava treba ovom gradu, onda oni imaju problem sa sobom“.

Urednica emisije “Interview 20” je naglasila i kako nema ništa privatno protiv Dine Merlina i da njen status nije bio bunt protiv Dine, već je to bio građanski bunt da je sistem potpuno slomljen. Navela je i kako također nema ništa protiv premijera KS Dine Konakovića kao i da je Konaković njen prijatelj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.