Ponovo određen pritvor Aliji Delimustafiću i ostalima

Vijesti 20. dec 201612:04 > 12:05
N1

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za dva mjeseca Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Suadi Hadžić i Lejli Cerić, koji su uhapšeni u akciji "Pravda".

“Nakon što je Vrhovni Sud FBiH uvažio žalbu Tužilaštva KS na odluku Kantonalnog suda koji je odbio prijedlog produženja mjere pritvora osumnjičenima, ponovnim odlučivanjem sudija je produžio mjeru pritvora na dva mjeseca Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Suadi Hadžić i Lejli Cerić”, kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS za N1.

Navedeni su uhapšeni u akciji “Pravda” kada je privedeno 19 osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, povredu zakona od sudije, pranje novca i prevare. tada su još uhapšeni prvoosumnjičeni Alija Delimustafić, Jusuf Škrijelj, Suada Hadžić i Lejla Cerić koji su, odlukom Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu pušteni su na slobodu, a nakon što nije usvojen predlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva da im se pritvorska mjera produži za još dva mjeseca

Podsjećamo, Tužilaštvo KS je bilo šokirano odlukom Suda o puštanju na slobodu Alije Delimustafića, Jusufa Škrijelja, Lejle Cerić.

”Kako je moguće da je Sud tri sata nakon ročišta odlučio da ih pusti na slobodu kad su ispred sebe imali prijedlog na 20 stranica i 690 dokaza”, rekla je tada za N1 Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva.

Uhapšeni u akciji Pravda osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Treba reći da je Sudsko vijeće koje je donijelo današnju Odluku zasijedalo u drukčijem sastavu od onog koje je prije desetak dana donijelo Odluku o puštanju iz pritvora osumnjičene četvorke. Sudsko vijeće koje je donijelu Odluku o njihovom puštanju na slobodu činili su Muhidin Hajdarević, Adisa Zahiragić i Braco Stupar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.