Diler napao policajca u centru Sarajeva

Vijesti 23. dec 201610:56 > 11:02
N1

Jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo povrijeđen je tokom intervencije u centru Sarajeva.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu, sinoć u 22.00 sati na raskrsnici ulica Hamidije Kreševljakovića – Čobanija, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Prve policijske uprave lišili su slobode osobu inicijala S.O., rođen 1991. godine u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 239. i 359. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

Prilikom pretresa kod istog je pronađeno i oduzeto trideset paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu Speed. Tokom intervencije S.O. je napao policijskog službenika, nanijevši mu lakše tjelesne povrede.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.O. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.