Zavirite u imovinski karton Milorada Dodika

Vijesti 23. dec 201613:00 > 14:26
N1

Milorad Dodik godinama je jedan od najmoćnijih bosanskohercegovačkih političara. Predsjednik je Saveza nezavisnih socijaldemokrata i prvi čovjek bh. eniteta Republika Srpska.

 A njegov imovinski karton objavljen na stranicama Centra za istraživačko novinarstva prepun je zanimljivih detalja koji Dodika čine jednim od najbogatijih političara u Bosni i Hercegovini.

Mediji su u više navrata izvještavali o njegovoj vili u beogradskom naselju Dedinje, a sam Dodik je nerado govorio o kupovini ovog luksuznog objekta koji je, navodno, bio predmet istrage Tužilaštva BiH.

”Šta vi hoćete da kažete? Da sam kupio 2000. godine i da sam nešto muvao? Nisam. To sam platio kreditom, a banka je kasnije stavila hipoteku na to i danas se taj kredit otplaćuje iz sredstava rentiranja tog objekta koji je izdat. Ono što dobijem kao mjesečnu naknadu za izdavanje pokriva ratu kredita. To je pod hipotekom. Jeste, 2007. ili 2008., nema potrebe da pamtim, zašto bih ja pamtio datum?”, kazao je Dodik prilikom jednog od svojih televizijskih nastupa.

Šta zapravo piše u Dodikovom imovinskom kartonu? Šta posjeduje? Koje nekretnine ima u svom vlasništvu? Automobile? Koliko novca zaradi za jednu godinu? Sve to i mnogo više možete pogledati u njegovom imovinskom kartonu u bazi Centra za istraživačko novinarstvo.

Imovinski karton pogledajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

CIN