Bešlagić: Znam priče kako je Dodik spašavao muslimane

Vijesti 26. dec 201621:18 > 21:19
N1

Glumac Enis Bešlagić bio je gost Pressinga na N1 televiziji. On je s urednikom i voditeljem Amirom Zukićem razgovarao o mnogim interesantnim temama, a pričao je i o poznanstvu s predsjednikom entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom.

Zukić je Bešlagića pitao i o tome kakav je Dodik privatno i o čemu su razgovarali.

“Ne sastajemo se po kafanama, iako Dodik jako voli kafanu, a to je dobro što kod njega znaš šta voli, kod naših ne znaš. Znam priče iz rata da je Dodik spašavao muslimane i da ih je stavljao u svoj automobil i odvozio ih iz Laktaša. Kad se sastanemo ja njega pitam zašto sam ja danas tu, a on sutra u Sarajevu nije i pitam ga zašto misli na muslimane i na mene u negativnom smislu na šta on meni kaže da ne misli to tako i da to kaže u revoltu. Rekao mi je i da nema s kim pričati u Sarajevu i da kome god je pružio ruku, da ga taj zeznuo i ja vjerujem u to”, naveo je.

Komentarisao je i izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u kojoj je rekla da se islam u BiH radikalizuje.

“Misliš da je predsjednica odrasla s mulimanima pa zna kakvi su muslimani inače. Oni znaju samo o onome šta vide iz medija. Radikalizacija muslimana se medijski primjećuje, ali radikalizacija, fašizam i nacionalizam u najgorem obliku su u regionu već odavno prisutni od rata. Ako slavim oba Bajrama, onda sam se i ja radikalizovao. Danas se govori mnogo i o pokrivenim ženama. Pa šta ako su pokrivene, kakve veze ima? To je fašizam. Ne smeta mi kad gledam otkrivene guzove i sise i kad se neko otkrio, ali smeta to. Pa i baka ti je pokrivena, časna sestra – sve su to žene koje su bile pokrivene, to je pitanje tradicije i često nema veze sa vjerom već sa načinom oblačenja. Ne možeš Kinezima reći da ustane s poda i da ostavi štapiće za jelo, već mu se pridružiš i poštuješ to. Da kretena ima, ima ih i vazda ih je bilo i vazda će ih biti. Ima i toga da su se kreteni u politici radikalizirali i zbog njih naša djeca nemaju alternativu, ne znaju koju školu da upišu, naši roditelji, vaši, naši borci, nemaju adekvatan tretman, nemaju ništa, ali bitno je da smo se mi ‘evropeizirali”, naglasio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.