Bešlagićeva novogodišnja poruka građanima i političarima

Vijesti 26. dec 201621:33 > 21:44
N1

U Bosni i Hercegovini je lakše dobiti šansu nego u Njemačkoj koja ima preko 80 miliona stanovnika, kazao je glumac Enis Bešlagić tokom gostovanja u Pressingu.

Živi li mit o zlatnim kašikama ili o 100.000 radnih mjesta?

Mi nismo smanjili broj nezaposlenih nego je otišlo 50.000 mladih iz zemlje.

Imate li novogodišnju poruku za političare poput one u Mostaru?

To se ne može ponoviti jer ih ne gledam u oči. Dobro. Pozvao bih sve političare, privrednike i diplomatske korove na do sad najveću humanitarnu akciju koju ću organizovati u svome rodnom gradu, Tešnju. Napravit ću jedan humanitarni turnir i pružiti priliku političarima da pokažu svoju bolju stranu, da mogu biti dobri ljudi i da u ovoj državi postoji dijalog. Turnir će se zvati “Dodaj za život”, a sportove ćemo odrediti usput.

Mene zanima da li će se odazvati jer političare moraš pozvati nekoliko puta. Želim što više novca da izvučem od političara i da dadnem za narod. Da se ne svađamo gdje ćemo Mostar, Sarajevo ili Banjaluka – Tešanj je blizu. Ovo može postati nešto što je tradicija.

Sutra sam u Banjaluci na akciji za djecu sa posebnim potrebama.

Biće to jak turnir. Dodik je nekada igrao košarku, Izetbegović također…

I Čović je visok. Mislim da bi to bila dobra reprezentacija. Možda ne bi bilo loše vidjeti strance Moorea i ekipu, ili ih staviti na tribinu da ispunjavaju upitnik.

Novogodišnja poruka za građane?

Voli BiH da vi građani shvatite da svaka vaša predrasuda uništava vas same, da se oslobodite i da vjerujete ljudima. Da nije samo ono što je moje da je najbolje na svijetu. Mi nismo toliko podijeljeni koliko nas doživljava svijet. Mi ne možemo jedni bez drugih i molim građane da ne nasjedaju na nacionalističke ratno-huškačke retorike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.