Na bh. planinama pada snijeg, 30 centimetara na Skočinama

Vijesti 27. dec 201611:34 > 11:39
N1 / Arhiv

Na sarajevskim olimpijskim planinama Bjelašnici i Jahorini od jutros pada snijeg.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), na Bjelašnici jutros u 10 sati izmjerena je temperatura od 4 stepena Celzijusa.

Temperatura od -1 stepen izmjerena je na Jahorini, a trenutna visina snijega je 30 centimetara na stazi Skočine. Kako su naveli iz Olimpijskog centra Jahorina, očekuju nastavak padavina i u narednim danima u skladu sa najavljenom vremenskom prognozom. Staza Olimpijski veleslalom ili poznatija kao Skočine je i danas otvorena za skijanje.

“Danas će u Bosni, prije podne, preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslije podne smanjenje oblačnosti. U Hercegovini, prije podne, pretežno oblačno, povremeno je moguća slaba kiša, a poslije podne postepeno razvedravanje. Dnevne temperature od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni”, saopćeno je iz FHMZBiH.

I sutra se u većem dijelu Bosne očekuje snijeg. Na sjeverozapadu Bosne moguća je i kiša. U Posavini i na krajnjem sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 5 do 10 stepeni.

Slično vrijeme se očekuje i u četvrtak.

“U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima naše zemlje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -8 do -1, na jugu od -3 do 3, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 stepeni”, saopćeno je iz FHMZBiH.

U petak i subotu očekuje se pretežno sunčano vrijeme sa najvišim dnevnim temperaturama do 10 stepeni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.