Stranke u BiH s najvećim brojem zaposlenih: Imamo rekordera!

Vijesti 28. dec 201613:44 > 13:52
Anadolija

Političke stranke u Bosni i Hercegovini su centri javnog života i kreatori svakodnevnice. Oko njih se ''sve vrti'', stranke odlučuju o predsjednicima, njihovim zamjenicima, parlamentarcima, ministrima, savjetnicima, članovima...

 Stoga je uvijek interesantno pogledati podatke u njihovim troškovnicima, prihodima, poslovanju u širem smislu. Političke stranke u Bosni i Hercegovini pružile su utočišta desetinama hiljada ljudi, a i same direktno zapošljavanju. Da, stranke imaju svoje uposlenike, a rekorder prema njihovom broju u BiH je SDA.

SDA upošljava 85 osobe, navodi se u finansijskom izvještaju ove stranke za oktobarske lokalne izbore. Nije poznato šta ti ljudi u stranci rade, koliko novca zarađuju i na koji način je načinjena selekcija stranačkih kadrova. Prikazan je samo broj, iznad svih ostalih brojeva prisutnih u izvještajima.

Velikim brojem uposlenih može se pohvaliti i Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine. Ova stranka na platnoj listi ima samo tri uposlenika manje od SDA – 82, a sve ostale političke stranke u BiH imaju daleko, barem dvostruko, manje prijavljenih uposlenika.

Tako Savez za bolju budućnost ima samo tri prijavljena uposlenika dok je Demokratska fronta prijavila sedam uposlenih radnika. Srpska demokratska stranka je u vrhu liste sa 44. Hrvatska demokratska zajednica ima 30 – baš kao i Savez nezavisnih socijaldemokrata.

Postoje i stranke bez zaposlenih. Laburistička stranka i Hrvatska demokratska zajednica 1990 u prvom redu. U nastavku pogledajte interesantne podatke o broju zaposlenih u bosanskohercegovačkim strankama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1