Dodik ponovo napao N1: Vi ste revolucionari i neprijatelji

Vijesti 28. dec 201616:10 > 16:53
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik spriječio je novinarku N1 da mu postavi pitanje o očekivanjima u 2017. N1 je nazvao "dijelom revolucije" i "neprijateljskom televizijom", a na najgrublji način, pred brojnim medijskim ekipama, izvrijeđao je novinarku N1 Snežanu Mitrović.

U još jednom u nizu napada na N1 i novinare ove televizije, Dodik je, nakon svečanog prijema u Banjaluci, prekinuo novinarku Snežanu Mitrović u pokušaju da obavi svoj posao.

Novinarka N1 televizije Snežana Mitrović je prilikom obavljanja svog posla postavila pitanje predsjedniku RS-a koje je glasilo: “Da li očekujete da 2017. godina bude godina socijalnih nemira i tenzija?”.

Uslijedio je odgovor od Milorada Dodika kojem ovo nije bio prvi put da verbalno napadne novinare naše televizije.

Vaša televizija će učiniti da to tako bude. Vi ste dio revolucija. Vi ste revolucionari. Prošlo je vaše vrijeme, vi ćete pokušati ali nećete uspjeti. Plašt koji vi sakrivate da ste vi neka objektivna televizija koja radi u interesu javnosti. Vi radite u interesu destabilizacije, a ovaj narod mora znati da je N1 neprijateljska televizija i vi ste neprijatelj“, kazao je Dodik.

Podsjetimo, 30. septembra prošle godine Dodik je napao novinarku naše televizije koja mu je postavila pitanje “Da li je ijedna istražna ili pravosudna institucija ga pozivala na razgovor u aferi ‘Olegovo zlato, na što je burno odgovorio. Video pogledajte na linku OVDJE.

Također, u februaru ove godine je u Srbiji izbjegavao kontakt sa novinarkom N1 Jelenom Mirković, koja je pokušala postaviti pitanje o istrazi protiv Slobodana Pavlovića.  Video pogledjate OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.