Zoran Kesić demonstrativno pojeo hrvatsku čokoladicu

Vijesti 28. dec 201620:37 > 20:42
N1

Borna Sor, Damir Nikšić i Zoran Kesić bili su gosti večerašnjeg Pressinga na N1 televiziji.

 Između ostalog, razgovarali su i o čuvenoj aferi ”čokoladica” odnosno nacionalnim tenzijama koje je izazvala pojava srpskih čokoladica u Hrvatskoj.

Kesić je odlučio pojesti jednu hrvatsku bajaderu usred Beograda.

”Borna, u ruci držim zarobljene hrvatske bajadere. Ponudili smo razmjenu, vaše čokoladice za naše pošto smo čuli da ih ne tretirate najbolje. Niste pristali na razmjenu. Evo sada ću demonstrativno i ekskluzivno uništiti jednog slatkog hrvatskog zarobljenika. Gotovo”, rekao je Kesić, a zatim pojeo bajderu.

”Kažnjeni su ljudi, sve istrage su napravljene. Pronađeni su krivci, ta djeca su počela navlačiti ekavicu. Mi imamo čokoladnu agresiju na naše državno biće. Mislim da bismo uskoro trebali napraviti jednu pravu hrvatsku čokoladicu, samo ne znam koje bi joj ime dali’‘, prokomentirao je Sor.

”Jedite čokolade, ne jedite go*na”, poručio je Kesić političarima koji su zbog čokolada podgrijavati nacionalne agresije.

”Čokolada spada u nacionalni identitet ljudi ovdje. Od srednjeg vijeka je to poznato, od seoba Slavena. Nemojte da to miješamo. Šta je s Bosancima? Mi smo onaj lješnik između”, rekao je Damir Nikšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.