Curić: Studenti ne treba da peru veš u lavorima

Vijesti 29. dec 201618:19 > 18:29
N1

Upravni odbor Studentskog centra Sarajevo imenovao je Tarika Curića za novog direktora ove institucije. Curić je izabran na mandatni period četiri godine, a na ovoj poziciji zamijenit će dosadašnjeg direktora Emira Kadrića.

U emisiji Dan uživo govorio je Tarik Curić te komentarisao trenutno stanje u Studentskom centru i planovima nakon preuzimanja Centra.

4. januara je primopredaja dužnosti i već sam dobio okvirno stanje. Situacija nije svijetla ali ne treba gledati crno jer je to institucija koja ima svijetlu budućnost“, rekao je novi direktor Studentskog centra.

O tome šta je najveći problem kada je u pitanju funkcionisanje Studentskog centra je kazao: “Imamo velike gubitke kad je u pitanju električna energija, zatim je problem stolarija, vešeraji, čitaonice, i bez toga se ne može. U novom paviljonu na Bjelavama imamo frižidere i TV plazme, ali to je samo jedan paviljon a mi imamo 15 zgrada na Bjelavama. Moramo staviti modernu stolariju u Dom u Nedžarićima, moramo napraviti sistem toplotne izolacije i praviti velike uštede energije. Svi ćemo dati sve od sebe da dođemo do tih sredstava“.

Ići ćemo korak po korak, od vešeraja, frižidera, jer toje osnovna egzistencija studenata. Ne treba da izbacuju na prozore hranu i ostale potrepštine koje treba da budu u frižideru, ne treba da peru veš u lavorima, potrebna im je čitaonica, i sve to ne košta puno i ući ćemo odmah u te procedure“, dodao je Curić.

Na pitanje kakav odnos očekuje od studenata, njihovih predstavnika je odgovorio: “Mi ćemo organizovati sastanke, imamo i kantonalno rukovodstvo i oni su naši partneri. Moramo brzo biti konkurentni jer u svakom kantonu se otvaraju novi studentski domovi. Želimo u narednom periodu, prilikom razmjene studenata, biti konkuretni na evropskom nivou“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.